Houtsnipperketels

Houtsnipperketels

Houtsnipperketels

Hoe verwarm ik beter: met kloofhout of pellets?
Kloofhout is ideaal voor iedereen die deze brandstof zelf kan aanschaffen, bv. uit de bosbouw. Het hout voor de houtgestookte ketels moet wel goed worden gedroogd. Bovendien is er een buffervat nodig om continue warmtevoorziening te garanderen.

Waarom met hout verwarmen?
Wanneer hout in het kader van duurzame bosbouw wordt geoogst, is het een hernieuwbare en milieuvriendelijke energiebron en een belangrijk onderdeel van duurzaam grondstoffenbeheer.

De voordelen op een rij

  • Hoog rendement tot 95%

  • Goed aan te sluiten op een bestaande CV installatie

  • Slechts 1 - 2% as

  • Geen schadelijke uitstoot in het milieu

Windhager PuroWIN

Met de PuroWIN hebben we een revolutie teweeggebracht in verwarmen met houtsnippers, ook wel houtkrullen genoemd. Nooit eerder werd deze brandstof zo schoon, veilig en flexibel gebruikt om warmte te leveren. De vergassingsketel biedt een indrukwekkend slimme en veilige techniek en is bovendien de eerste houtsnipperverwarming die standaard houtsnippers aanzuigt.

De PuroWIN dekt verwarmingsbehoeften tot 100 kW. De ketels kunnen ook worden aangesloten om cascades te creëren voor verwarmingsbehoeften tot 400 kW, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in grotere landbouwbedrijven, commerciële en gemeentelijke gebouwen of zelfs hotels.

Vermogensklassen
7 - 100 KW

alt hier
De PuroWIN houtvergassingsketel
alt hier
Ketel ontwerp
alt hier
Direct toevoersysteem naar de houtsnipperketel
alt hier
Aanzuigsysteem naar de houtsnipperketel

Voordelen

  • Zeer lage stofemissie door gepatenteerde vergassingsketeltechniek

  • Zeer laag stroomverbruik door geoptimaliseerde voersysteemtechniek

  • Optioneel met vijzel of uniek houtsnipperaanzuigsysteem


Wilt u ook tot 60% besparen op uw energierekening?
Kies voor de warmte-oplossingen van Calor. Zie snel uw potentiële rendement bij de investering in een biomassa-installatie. Neem contact met ons op om te zien hoeveel u kunt besparen.