Fijnstoffilters

Fijnstoffilters

Schräder Fijnstoffilters

Bij het opwekken van energie uit biomassa komt beduidend minder klimaatschadelijke CO2 vrij dan bij de verbranding van fossiele brandstoffen. Wel is de fijnstofemissie hoger dan bij gas- of oliestook. Een fijnstoffilter lost het spanningsveld tussen wet- en regelgeving versus emissie-uitstoot op. Een fijnstoffilter realiseert de gewenste uitbreiding van het energetisch gebruik van biomassa met grenswaarden voor fijn stof naast ambitieuze specificaties voor luchtkwaliteit.

Met het elektrostatische fijnstoffilter van Schräder, dat ook achteraf kan worden gemonteerd, kan aan de strengste emissie-eisen op gebied van fijnstof worden voldaan. Toepasbaar op alle houtverwarmingsintallaties (houtpellets, houtsnippers, houtblokken).

Schräder Future-Refine

De Future-Refine is een elektrostatische fijnstofafscheider die de uitstoot van schadelijk fijnstof van houtgestookte eenkamerovens (schoorsteen-, pellet- en tegelkachels) of automatisch gevoede ovens aanzienlijk vermindert.

De afscheider is geschikt voor verbrandingsvermogens van minder dan 50 kW en bereikt zijn maximale effectiviteit in combinatie met Schrader RVS schoorsteensystemen. Montage is kinderspel en snel gedaan, zo wordt de Future-Refine in het mondgedeelte van het uitlaatsysteem gemonteerd. Het enige dat nodig is, is een stroomaansluiting om het filter van stroom te voorzien.


Vermogensklassen
tot 50 KW

Voordelen

  • Geen tocht of drukverlies

  • Lage onderhouds- en bedrijfskosten

  • Geen schoonmaak in de woonkamer

  • Geen slijtdelen

  • Gunstige prijs-prestatieverhouding

  • Praktisch: Zowel nieuwe als bestaande houthaarden kunnen eenvoudig worden uitgerust met de Future-Refine

  • Geschikt voor het stoken in één kamer

  • DIBt-goedkeuring

Downloads
Brochure >

Wilt u ook tot 60% besparen op uw energierekening?
Kies voor de warmte-oplossingen van Calor. Zie snel uw potentiële rendement bij de investering in een biomassa-installatie. Neem contact met ons op om te zien hoeveel u kunt besparen.