Schräder Fijnstoffilters

Schräder Fijnstoffilters

Schräder Fijnstoffilters

Bij het opwekken van energie uit biomassa komt beduidend minder klimaatschadelijke CO2 vrij dan bij de verbranding van fossiele brandstoffen. Wel is de fijnstofemissie hoger dan bij gas- of oliestook. Een fijnstoffilter lost het spanningsveld tussen wet- en regelgeving versus emissie-uitstoot op. Een fijnstoffilter realiseert de gewenste uitbreiding van het energetisch gebruik van biomassa met grenswaarden voor fijn stof naast ambitieuze specificaties voor luchtkwaliteit.

Met het elektrostatische fijnstoffilter van Schräder, dat ook achteraf kan worden gemonteerd, kan aan de strengste emissie-eisen op gebied van fijnstof worden voldaan. Toepasbaar op alle houtverwarmingsintallaties (houtpellets, houtsnippers, houtblokken).

Schräder Filterbox-S

Elektrostatische fijnstofscheider voor krachtige houtverwarmingsinstallaties
de Filterbox-S worden de rookgassen van de ketel eerst stromingstechnisch geleid en vanaf de toevoeraansluiting naar beneden geleid. Ze stromen door roestvrijstalen buizen, waarin zowel de elektrostatische lading als de deeltjesscheiding plaatsvinden. De zo gereinigde rookgassen gaan vervolgens de schoorsteen in. Afhankelijk van de brandstof en de staat en werking van de oven ligt de scheidingsgraad tussen de 80 en 90 procent. De elektroden en de scheidingsvlakken worden automatisch gereinigd door middel van een schudmechanisme (dry cleaning). Tijdens het reinigingsproces valt het stof in een opvangbak.

Voordelen

  • De modulaire units van 100 kW kunnen compact worden opgesteld op de plaats van gebruik.

  • De krachtige draadelektrode zorgt voor een hoog scheidingsvermogen bij een laag stroomverbruik

  • Foutloze en stabiele werking dankzij minimale mechanica

  • De automatische droogreiniging door trilling zorgt voor een gelijktijdige ontstoffing van de elektrode, scheidingsbuizen en behuizing

  • Eenvoudig onderhoud dankzij verschillende reinigings- en inspectieopeningen

  • Lage bedrijfskosten

  • Geïntegreerde bypass en afsluiter voorkomen uitvlokking tijdens het reinigen

Downloads
Brochure >

Wilt u ook tot 60% besparen op uw energierekening?
Kies voor de warmte-oplossingen van Calor. Zie snel uw potentiële rendement bij de investering in een biomassa-installatie. Neem contact met ons op om te zien hoeveel u kunt besparen.