Calor Pelletsystemen
Hoog rendement van 95%

Calor Pelletsystemen
Hoog rendement van 95%

Calor Pelletsystemen

Ketels die met houtpellets gestookt zijn, hebben een zeer hoog rendement en zijn eenvoudig toepasbaar.

Pelletketel
Een pelletketel is een uitstekend alternatief voor een gasgestookte ketel. Deze ketel wordt gestookt op kleine ronde staafjes geperst hout (pellets) uit de houtverwerkende industrie.

Toepassingen
Volautomatische pelletketels zijn bij uitstek geschikt voor (vrijstaande) woningen, boerderijen, hotels of bedrijven met een gasverbruik vanaf circa 3.000 m³. Een appartementencomplex of blokverwarming met centrale warmtapwatervoorziening is vaak zeer geschikt voor toepassing van een pelletgestookte installatie.

De voordelen op een rij

  • Hoog rendement van 95%

  • Eenvoudig aan te sluiten op een bestaande CV installatie

  • Slechts 0,5% as, herbruikbaar als meststof

  • Geen schadelijke uitstoot in het milieu

Windhager PuroWIN Pellets

De PuroWIN Pellets van Windhager combineert de voordelen van een gepatenteerde tegenstroomvergasser voor een zeer schone verbranding met de duurzame grondstof pellets. Onze gepatenteerde tegenstroomvergassing maakt de PuroWIN tot een van de schoonste heaters ter wereld. Het principe erachter maakt gebruik van de filterwerking van de brandstof: Eerst wordt de verbrandingskamer gevuld met pellets. Na ontsteking vormt zich in het onderste deel een bed van sintels.

Onafhankelijk kolenonderhoud
De ketel is absoluut dicht. Hierdoor blijven de sintels lang branden - zonder brandstof- of luchttoevoer. Doordat de ketel niet meer elke keer opnieuw ontstoken hoeft te worden, heeft de PuroWIN beduidend minder ontstekingsenergie nodig dan andere ketels. Dit maakt hem bijzonder energiezuinig.

Vermogensklassen
16 - 100 KW

alt hier
Windhager PuroWIN Pellets
alt hier
Ketel ontwerp

Voordelen

  • Zeer lage stofemissie dankzij gepatenteerde carburateurtechnologie

  • Het onafhankelijke sintelonderhoud bespaart ontstekingsenergie

  • Hoge efficiëntie door automatische reinigingstechnologie tijdens bedrijf

Downloads
Brochure >

Wilt u ook tot 60% besparen op uw energierekening?
Kies voor de warmte-oplossingen van Calor. Zie snel uw potentiële rendement bij de investering in een biomassa-installatie. Neem contact met ons op om te zien hoeveel u kunt besparen.