Calor Pelletsystemen
Hoog rendement van 95%

Calor Pelletsystemen
Hoog rendement van 95%

Calor Pelletsystemen

Ketels die met houtpellets gestookt zijn, hebben een zeer hoog rendement en zijn eenvoudig toepasbaar.

Pelletketel
Een pelletketel is een uitstekend alternatief voor een gasgestookte ketel. Deze ketel wordt gestookt op kleine ronde staafjes geperst hout (pellets) uit de houtverwerkende industrie.

Toepassingen
Volautomatische pelletketels zijn bij uitstek geschikt voor (vrijstaande) woningen, boerderijen, hotels of bedrijven met een gasverbruik vanaf circa 3.000 m³. Een appartementencomplex of blokverwarming met centrale warmtapwatervoorziening is vaak zeer geschikt voor toepassing van een pelletgestookte installatie.

De voordelen op een rij

  • Hoog rendement van 95%

  • Eenvoudig aan te sluiten op een bestaande CV installatie

  • Slechts 0,5% as, herbruikbaar als meststof

  • Geen schadelijke uitstoot in het milieu

Windhager BioWIN2

De BioWIN2 38-63 kW van Windhager zorgt voor langdurig zorgeloos verwarmen. Elk onderdeel van de pelletketel is zorgvuldig ontworpen en state-of-the-art. Dankzij de compacte constructie kan hij gemakkelijk naar de kelder worden getransporteerd. De BioWIN2 38-63 kW heeft een voetafdruk van slechts 1,12 vierkante meter, ondanks de warmtewisselaar, 111 kg pelletbrandstoftrechter en grote, geïntegreerde asbak.

Ook grotere gebouwen zoals meergezinswoningen of bedrijfsgebouwen met een verwarmingsbehoefte tot 250 kW kunnen met de BioWIN2 38-63 kW worden verwarmd. Hiervoor worden maximaal vier ketels in cascade geschakeld. Dankzij de flexibele pellettoevoer, met maximaal acht sondes per ketel, kan de ruimte in de opslagruimte optimaal worden benut.


Vermogensklassen
38 - 63 KW

alt hier
Windhager BioWIN2
alt hier
Ketel ontwerp

Voordelen

  • Kleine voetafdruk op zichzelf of in een cascade

  • Het slijtvaste dubbele ontstekingselement is robuust en onderhoudsvrij

  • Je hoeft de bak niet regelmatig te legen, want hij kan de as van 8 ton pellets bevatten

Wilt u ook tot 60% besparen op uw energierekening?
Kies voor de warmte-oplossingen van Calor. Zie snel uw potentiële rendement bij de investering in een biomassa-installatie. Neem contact met ons op om te zien hoeveel u kunt besparen.