Boilers en buffervaten

Boilers en buffervaten

Boilers en buffervaten

Waarom een buffervat?
Om een pellet- of houtverwarmingsinstallatie optimaal te laten functioneren is aansluiting op een buffervat wenselijk. Een houtvuur kan niet snel worden uitgeschakeld. Bij een gesmoorde verbranding treden er onzuiverheden op en ontstaat er roetvorming. Een houtverwarmingsinstallatie kan zeer efficiënt branden als deze vooral geleidelijk brandt.

Uw behoefte naar warmte is natuurlijk niet altijd even groot. Daarom wordt op tijdstippen dat de warmtevraag minder is dan het -aanbod, het teveel aan warmte opgeslagen in het buffervat.

Op momenten dat het warmte-aanbod minder is dan de vraag geeft het buffervat zijn warmte af aan de radiatoren. Zelfs wanneer de ketel niet brandt kan er nog urenlang verwarmd worden met de in de buffer opgeslagen warmte.

Overzicht van warmtebuffervaten naar specificatie >


Extra voordeel
Het buffervat kan ook gebruikt worden om sanitair water mee te verwarmen. Hiermee wordt het maximale uit de investering gehaald. Dit is vaak heel mooi te combineren met een zonnecollector. Wij zijn dealer van Calor Sol zonnecollectoren.

Unitec oplaadsysteem


Met ons laadstation haalt u een hoogwaardig systeem in huis dat optimaal is ontworpen voor uw behoeften en uw warmtegenerator. De hoeveelheid opgeslagen warm water wordt tot een minimum beperkt. De combinatie van toerengeregelde hoogrendementspompen met de nieuwste regeltechniek zorgt voor een energiezuinige, hygiënische waterverwarming.

Het laadstation combineert de voordelen van twee werelden: de hoge warmteoverdrachtscapaciteit van een platenwarmtewisselaar en de afvoercapaciteit van een warmwateropslagtank. Zowel de basisbelasting van het warmwatersysteem als de piekbelasting kunnen worden gegarandeerd zonder gebruik te maken van extra warmteafgifte. Een laadstation maakt ook een hoog niveau van warmwatercomfort mogelijk, omdat het zelfs bij grote belastingschommelingen voor constante warmwatertemperaturen zorgt.

alt hier
Unitec oplaadsysteem
alt hier
Unitec oplaadsysteem

Onze innovatieve laadstations zijn met name ideaal voor systemen met een sterk wisselende warmwaterbehoefte. Om aan deze behoefte te voldoen, hebt u een dienovereenkomstig zeer groot FRIWA-systeem of een grote warmwaterboiler nodig.

Brochure >
Specificaties >

Gerelateerde producten

Wilt u ook tot 60% besparen op uw energierekening?
Kies voor de warmte-oplossingen van Calor. Zie snel uw potentiële rendement bij de investering in een biomassa-installatie. Neem contact met ons op om te zien hoeveel u kunt besparen.

Referenties