Boilers en buffervaten
Waarom een buffervat?
Om een pellet- of houtverwarmingsinstallatie optimaal te laten functioneren is aansluiting op een buffervat wenselijk. Een houtvuur kan niet snel worden uitgeschakeld. Bij een gesmoorde verbranding treden er onzuiverheden op en ontstaat er roetvorming. Een houtverwarmingsinstallatie kan zeer efficiënt branden als deze vooral geleidelijk brandt.
Uw behoefte naar warmte is natuurlijk niet altijd even groot. Daarom wordt op tijdstippen dat de warmtevraag minder is dan het -aanbod, het teveel aan warmte opgeslagen in het buffervat.
Op momenten dat het warmte-aanbod minder is dan de vraag geeft het buffervat zijn warmte af aan de radiatoren. Zelfs wanneer de ketel niet brandt kan er nog urenlang verwarmd worden met de in de buffer opgeslagen warmte.
Overzicht van warmtebuffervaten naar specificatie >
Extra voordeel
Het buffervat kan ook gebruikt worden om sanitair water mee te verwarmen. Hiermee wordt het maximale uit de investering gehaald. Dit is vaak heel mooi te combineren met een zonnecollector. Wij zijn dealer van Calor Sol zonnecollectoren.
Standaard warmtebuffervaten
(PF / PFS / KSP)
Standaard buffervat met en zonder warmtewisselaar of met gelaagde lans
Functie
Energieopslag, ook wel bufferopslag genoemd, wordt om verschillende redenen toegepast. Aan de ene kant werken deze als verhoogd tussenvolume van de energieafgifte (bijv. houtgestookte ketel), die door de verbranding een bepaalde warmteafgifte heeft voorziet die niet direct in het verwarmingssysteem kan worden gebruikt. De stroom wordt opgenomen via de energieopslag en van daaruit continu naar behoefte aan het verwarmingssysteem toegevoerd. Door de energieopslag realiseert men voor de warmtegenerator langere looptijden en dus kortere in- en uitschakelintervallen, wat de verwarmingsinstallaties ontziet. Verder dient de energieopslag ook als hydraulische ontkoppeling tussen warmteopwekking en warmteafgifte de functionaliteit van het systeem wordt vaak duurzaam verbeterd.
In de huidige technologie zijn koudeaccumulatoren onmisbaar voor overeenkomstige systeemconcepten en daarom worden ook bufferaccumulatoren gebruikt geleverd in een speciaal aangepaste uitvoering als koelcel.
Inhoud
100 - 2.000 liter
Uitvoering
Buffergeheugen van S235JRG2 (ST37.2)
Werkdruk 3,0 bar
Testdruk 4,5 bar
4 stuks hulzen 1/2"
8 aansluitmoffen, waarvan:
2 met aan de bovenzijde een gebogen buis
2 stuks met stootplaat eronder bij 800 (ø 750mm) en 1000 liter onder met gebogen buis
Isolatie
300 en 500 liter 50 mm vastschuim met skai-hoes, zilvergrijs
800 en 1000 liter 100mm zachtschuim isolatie of 70mm hardschuim isolatie met zilvergrijze skai afdekking
1250 en 1500 liter 100mm zachtschuim isolatie of 85mm hardschuim met zilvergrijze skai afdekking
2000 liter 100mm zachtschuim isolatie of 70mm hardschuim isolatie met zilvergrijze skai afdekking