Boilers en buffervaten

Boilers en buffervaten

Boilers en buffervaten

Waarom een buffervat?
Om een pellet- of houtverwarmingsinstallatie optimaal te laten functioneren is aansluiting op een buffervat wenselijk. Een houtvuur kan niet snel worden uitgeschakeld. Bij een gesmoorde verbranding treden er onzuiverheden op en ontstaat er roetvorming. Een houtverwarmingsinstallatie kan zeer efficiënt branden als deze vooral geleidelijk brandt.

Uw behoefte naar warmte is natuurlijk niet altijd even groot. Daarom wordt op tijdstippen dat de warmtevraag minder is dan het -aanbod, het teveel aan warmte opgeslagen in het buffervat.

Op momenten dat het warmte-aanbod minder is dan de vraag geeft het buffervat zijn warmte af aan de radiatoren. Zelfs wanneer de ketel niet brandt kan er nog urenlang verwarmd worden met de in de buffer opgeslagen warmte.

Overzicht van warmtebuffervaten naar specificatie >


Extra voordeel
Het buffervat kan ook gebruikt worden om sanitair water mee te verwarmen. Hiermee wordt het maximale uit de investering gehaald. Dit is vaak heel mooi te combineren met een zonnecollector. Wij zijn dealer van Calor Sol zonnecollectoren.

Standaard Solar boilervaten (EWS - WP)
Geëmailleerde warmtepompboilers met één of twee registers

Functie
De warmtepompregisterketels in geëmailleerde uitvoering bevatten de geëmailleerde uitvoering cv ketels een groter cv register. Dit is veel groter in oppervlakte dan in de ketel voor conventionele warmteopwekkers. Dit is nodig omdat de aanvoer- en retourtemperaturen bij warmtepompen lager zijn, waardoor een groter register nodig is is om te zorgen voor een efficiënte warmteoverdracht naar de ketel.

Ook voor de zonnewarmtepompcombinatie kunnen wij de juiste ketel leveren. Warmtepomp zonneboiler met zonneregister eronder en groot WP register in het midden van de ketel. In combinatie met elektrische verwarmingsinzetstukken is het ook mogelijk om de ketel elektrisch na te verwarmen of volledig op te warmen.

Inhoud
200 - 1.000 liter

alt hier
EWS-WP 1 met register
alt hier
EWS-WP 2 met twee registers

Bestaande uit waterkoker:

 • Hoogwaardig 2-laags email volgens DIN 4753

 • Werkdruk: 6 bar

 • Testdruk: 12 bar

Flenzen
Twee stuks (voor flensverwarming of als reinigingsopening)

 • EWS-WP 1
  - 300 tot 500 liter ø 115/190
  - 750 en 1000 liter ø 120/180

 • EWS-WP 2
  - 650 tot 1000 liter ø 120/180

Gewone buizenwarmtewisselaar

 • Materiaal St37-2

 • Vervaardigd uit 1" gewone buis

Inbegrepen

 • Beschermingsanode

 • Thermometers

Isolatie

 • 300 tot 500 liter ingeschuimd met een zilvergrijze skai-coating

 • 750 en 1000 liter 100 mm uitneembare hardschuimisolatie in schalen met een zilvergrijze skai-afdekking

Gerelateerde producten

Wilt u ook tot 60% besparen op uw energierekening?
Kies voor de warmte-oplossingen van Calor. Zie snel uw potentiële rendement bij de investering in een biomassa-installatie. Neem contact met ons op om te zien hoeveel u kunt besparen.

Referenties