Boilers en buffervaten

Boilers en buffervaten

Boilers en buffervaten

Waarom een buffervat?
Om een pellet- of houtverwarmingsinstallatie optimaal te laten functioneren is aansluiting op een buffervat wenselijk. Een houtvuur kan niet snel worden uitgeschakeld. Bij een gesmoorde verbranding treden er onzuiverheden op en ontstaat er roetvorming. Een houtverwarmingsinstallatie kan zeer efficiënt branden als deze vooral geleidelijk brandt.

Uw behoefte naar warmte is natuurlijk niet altijd even groot. Daarom wordt op tijdstippen dat de warmtevraag minder is dan het -aanbod, het teveel aan warmte opgeslagen in het buffervat.

Op momenten dat het warmte-aanbod minder is dan de vraag geeft het buffervat zijn warmte af aan de radiatoren. Zelfs wanneer de ketel niet brandt kan er nog urenlang verwarmd worden met de in de buffer opgeslagen warmte.

Overzicht van warmtebuffervaten naar specificatie >


Extra voordeel
Het buffervat kan ook gebruikt worden om sanitair water mee te verwarmen. Hiermee wordt het maximale uit de investering gehaald. Dit is vaak heel mooi te combineren met een zonnecollector. Wij zijn dealer van Calor Sol zonnecollectoren.

Standaard Boilervaten (EWS)
Geëmailleerde registerketels met één of twee registers

Functie
Geëmailleerde registerketels zijn de eenvoudige oplossing voor de levering van warm tapwater: de warmteafgifte van de warmteopwekker wordt via het register aan het tapwater overgedragen en opgewarmd. In de zonneboiler uitvoering zijn er twee registers in de Boiler. Het onderste register wordt bediend via het zonnestelsel, d.w.z. voor zover mogelijk het warme water van de pauze wordt verwarmd door de zonne-energie. Via het bovenste register, de noodzakelijke energie geleverd door de warmtegenerator, waardoor de ketel op het gespecificeerde niveau komt eindtemperatuur wordt in rekening gebracht.

De warmwaterboiler kan ook elektrisch worden opgeladen met behulp van een elektrisch verwarmingselement, of Zonneboiler kan dienovereenkomstig worden opgeladen. Dit maakt deze warmwaterboilers geschikt voor elk type energiesysteem.

Inhoud
200 - 1.000 liter

alt hier
EWS standaard boiler
alt hier
EWS 1 met register
alt hier
EWS 2 met twee registers

Bestaande uit waterkoker:

 • Hoogwaardig 2-laags email volgens DIN 4753

 • Werkdruk: 6 bar

 • Testdruk: 12 barGewone buizenwarmtewisselaar

 • Materiaal St37-2

 • Vervaardigd uit 1" gewone buis

Flenzen
Twee stuks (voor flensverwarming of als reinigingsopening)

 • 300 tot 600 liter ø 115/190

 • 750 en 1000 liter ø 120/180


Inbegrepen

 • Beschermingsanode

 • Thermometers

Isolatie

 • 300 tot 600 liter 50 mm permanent opgeschuimd met skai deksel, zilvergrijs.

 • 750 tot 1000 liter 100 mm uitneembare hardschuimisolatie in schalen met zilvergrijze skai-afdekking.

Gerelateerde producten

Wilt u ook tot 60% besparen op uw energierekening?
Kies voor de warmte-oplossingen van Calor. Zie snel uw potentiële rendement bij de investering in een biomassa-installatie. Neem contact met ons op om te zien hoeveel u kunt besparen.

Referenties