pellet cv ketel

Rust je pellet CV ketel uit met een buffervat

Nóg efficiënter en duurzamer stoken

Buffervat

Een pellet CV ketel is al een goedkoper en duurzamer alternatief voor gas. Met een buffervat haal je het optimale uit je verwarmingssysteem.

  • Hoger rendement
  • Milieuvriendelijker
  • Minder onderhoud

Een buffervat is uiteraard ook te combineren met een snipperketel of houtvergasser.

Buffervaten op maat voor grote systemen

Al jaren zijn we sterk in het ontwerpen en leveren van buffervaten op maat voor derde partijen, die een oplossing nodig hebben voor hun klanten. Bijvoorbeeld voor grote industriële warmtepompen, koelsystemen en bodemopslagsystemen. Of buffervaten voor een buitenopstelling, ingeschuimd met PIR-isolatie en afgewerkt met aluminium beplating.

Hebben jullie speciale afmetingen nodig? Geen probleem, wij denken mee in de mogelijkheden. Er is altijd een oplossing.

Adviesgesprek aanvragen
of bel 0183 20 10 12
pellet CV ketel met buffervat

Waarom een buffervat naast je pelletketel?

Een pelletketel verbrandt hout. De computer regelt dat dit zo volledig mogelijk gebeurt. Dat is belangrijk voor het rendement én de duurzaamheid.

Zet je de pelletketel uit omdat je geen warmte nodig hebt? Dan ‘smoor’ je de verbranding. Hierdoor krijg je minder warmte uit de pellets, en meer vervuiling (roet en as).

Met een buffervat heb je deze zorg niet meer. Want in het vat slaat je pelletketel warmte op. Zo kunnen de pellets geleidelijk en volledig opbranden, ongeacht je warmtevraag.

Heb je vervolgens warmte nodig terwijl de pellet cv-ketel niet brandt? Dan kun je verwarmen met het buffervat, urenlang ná de verbranding in de ketel.

Dit geeft ook meer gemak. Je hoeft immers niet constant je ketel uit en aan te zetten. Het hele systeem krijgt zo rust en werkt veel efficiënter.

pellet-cv-ketel-met-buffervat

Met een buffervat verwarm je óók je tapwater

Een buffervat heeft nog een prachtig extra voordeel: je kunt er je tapwater mee verwarmen. Oftewel: je kunt het water uit al je tappunten ermee verwarmen. Of je machines die warm water nodig hebben ermee voorzien.

Je hoeft het vat dan alleen maar aan te sluiten op een (zonne)boiler. Hiervoor hebben we verschillende oplossingen.

Vrijblijvend adviesgesprek
of bel 0183 20 10 12

Waarom Calor?

20 jaar kennis en ervaring
Plaatsen wij jouw pelletketel met buffervat? Dan ben je allereerst zeker van een perfectie installatie. We doen al 20 jaar niet anders. We hebben de kennis én de ervaren vaklui.

24/7 storingsservice
Zodra we op de hoogte zijn van de storing, proberen we je zo snel mogelijk te helpen. Meestal nog dezelfde dag.

Langdurig onderhoud
Liever laten we het niet tot een storing komen. Jaarlijks onderhoud wordt daarom aanbevolen. Mocht er onverhoopt iets mis zijn, dan helpt ons serviceteam je graag. Alle essentiële onderdelen hebben we op voorraad.

Kortom: over de volledige levensduur van jouw installatie zorgen wij ervoor dat je centrale verwarming op pellets werkt. Van plaatsing tot onderhoud.

Optimaal rendement met een pellet CV ketel met buffervat!

Wij komen graag precies uitleggen wat voor jou de voordelen zijn.

Adviesgesprek aanvragen