Onze merken

Onze merken

Een warme toekomst tegemoet

Bedrijven en particulieren hebben steeds meer de mogelijkheid om zichzelf op een betaalbare en eenvoudige manier te voorzien van energie. Door middel van biomassa, hout en zon zijn de oplossingen binnen handbereik. Wij van Calor weten dat het niet gemakkelijk is om de juiste keuze te maken in het web van warmte aanbieders. Van warmte- installaties tot zonnecollectoren tot randapparatuur en service. Door te kiezen voor Calor kiest u voor garantie op succes. Samen kijken en vergelijken we de opties en kiezen we de beste. Duurzaam en comfortabel. Met Calor zit u er in de toekomst warm bij!

Sommerauer

Familiebedrijf Sommerauer uit St. Pantaleon, Opper-Oostenrijk staat voor traditie, eenvoud en nuchterheid en innovatieve technologieën.

We werken voortdurend aan het ontwikkelen van nieuwe technologische verbeteringen om deze met succes voor u beschikbaar te maken. Een overzichtelijke bediening in Nederlandse taal en een internettoegang op iedere machine maakt onze producten toegankelijk en slim.

Hoge en bewezen kwaliteit, goede service, klanttevredenheid en individuele speciale oplossingen kenmerken het familiebedrijf Sommerauer al meer dan 30 jaar.

alt hier
Sommerauer Pelletketels
alt hier
Sommerauer Houtsnipperketels
alt hier
Windhager Pelletketels
alt hier
Windhager Houtsnipperketels
alt hier
Windhager Houtvergassers

Windhager

Comfortabel, veilig en voordelig verwarmen doe je met een verwarmingssysteem van Windhager. In Salzburg produceren ze betrouwbare en innovatieve ketels 'Made in Austria' - en dat al meer dan 100 jaar. Tegenwoordig is Windhager een van de toonaangevende fabrikanten van ketels voor hernieuwbare energie in Europa.

Verwarmingssystemen van Windhager blinken echt uit als het gaat om hoge energie-efficiëntie en innovatieve technologie. Dankzij een slimme regeling is verwarmen met een Windhager pelletketel, houtvergassingsketel, houtsnipperverwarming of warmtepomp zowel zuinig als handig. Een cv-installatie van Windhager kan veelzijdig worden ingezet – van eengezinswoningen en boerderijen tot appartementsgebouwen en bedrijfspanden.

Unitec

Om een pellet- of houtinstallatie op CV optimaal te laten functioneren is aansluiting op een buffervat noodzakelijk. Houtvuur kunt u niet in- of uitschakelen zoals bij een installatie op gas. Bij een gesmoorde verbranding treden er onzuiverheden op en ontstaat er roetvorming. Het beste kan een biomassa-installatie op CV altijd voluit branden.

Uw behoefte naar warmte is natuurlijk niet altijd even groot. Daarom wordt op tijdstippen dat de warmtevraag minder is dan het -aanbod, het teveel aan warmte opgeslagen in het buffervat.

Op momenten dat het warmte-aanbod minder is dan de vraag geeft het buffervat zijn warmte af aan de radiatoren. Zelfs wanneer de ketel niet brandt kan er nog urenlang verwarmd worden met de in de buffer opgeslagen warmte.

alt hier
Unitec buffervaten
alt hier
Unitec boilervaten
alt hier
Schräder filtersysteem
alt hier
Schräder filterbox

Schräder

Bij het opwekken van energie uit biomassa komt beduidend minder klimaatschadelijke CO2 vrij dan bij de verbranding van fossiele brandstoffen. Wel is de fijnstofemissie hoger dan bij gas- of oliestook. Een fijnstoffilter lost het spanningsveld tussen wet- en regelgeving versus emissie-uitstoot op. Een fijnstoffilter realiseert de gewenste uitbreiding van het energetisch gebruik van biomassa met grenswaarden voor fijn stof naast ambitieuze specificaties voor luchtkwaliteit.

Met het elektrostatische fijnstoffilter van Schräder, dat ook achteraf kan worden gemonteerd, kan aan de strengste emissie-eisen op gebied van fijnstof worden voldaan. Kan worden gebruikt met alle houtovens (blokken, houtsnippers, pellets).

CalorSol

Het hart van het warmtesysteem is de zonnecollector. Calor verkoopt enkel hoog-rendement zonnecollectoren. Deze hoogwaardige zonnecollectoren met vacuumbuis en koperen heatpipe bieden een zeer hoog rendement en dat ziet u terug op uw gasrekening.

Middels een eenmalige investering profiteert u gratis van duurzame zonne-energie. 

alt hier
Vacuümbuiscollector