fijnstoffilter

Duurzaam verwarmen met hout?

Niet zonder een fijnstoffilter

fijnstoffilter

Fijnstoffilter

Bij het opwekken van energie uit biomassa komt beduidend minder klimaatschadelijke CO2 vrij dan bij de verbranding van fossiele brandstoffen. Wel is de fijnstofemissie hoger dan bij gas- of oliestook.

Een fijnstoffilter lost het spanningsveld tussen wet- en regelgeving versus emissie-uitstoot op. Een fijnstoffilter realiseert de gewenste uitbreiding van het energetisch gebruik van biomassa met grenswaarden voor fijn stof naast ambitieuze specificaties voor luchtkwaliteit.

Advies op maat

Verwarmen via biomassa is een interessante keuze wanneer je meer dan 3.000 m3 gas per jaar verbruikt. Mits goed geïnstalleerd is dit een milieubewuste oplossing met een uitstekend rendement.

Al meer dan 20 jaar verzorgen wij installaties van pelletketels, houtsnipperketels en houtvergassers i.c.m. fijnstoffilters. Bespaar uzelf tijd, geld en moeite en begin met een adviesgesprek.

Adviesgesprek aanvragen
of bel 0183 20 10 12

Waarom Calor?

20 jaar kennis en ervaring
Installeren wij binnenkort een fijnstoffilter bij jou? Dan ben je allereerst zeker van een perfectie installatie. We doen al 20 jaar niet anders. We hebben de kennis én de ervaren vaklui.

24/7 storingsservice
Zodra we op de hoogte zijn van de storing, proberen we je zo snel mogelijk te helpen. Meestal nog dezelfde dag.

Langdurig onderhoud
Liever laten we het niet tot een storing komen. Jaarlijks onderhoud wordt daarom aanbevolen. Mocht er onverhoopt iets mis zijn, dan helpt ons serviceteam je graag. Alle essentiële onderdelen hebben we op voorraad.

Fijnstoffilters van Schräder

Met het elektrostatische fijnstoffilter van Schräder, dat ook achteraf kan worden gemonteerd, kan aan de strengste emissie-eisen op gebied van fijnstof worden voldaan. Toepasbaar op alle houtverwarmingsintallaties (houtpellets, houtsnippers, houtblokken).

Zo duurzaam mogelijk met een fijnstoffilter!

Wij komen graag precies uitleggen wat voor jou de voordelen zijn.

Adviesgesprek aanvragen